НОВО ГОЛО БРДО ВО ЦЕНТАРОТ НА ТИРАНА

Прилог на албанската телевизија “Топ Чанел” за Македонците со потекло од Голо Брдо, кој живееат во Тирана.

Голем број на Македонци од Голо Брдо после 1991 година, поради лошите услови за живот во Голо Брдо, се селат во Тирана.

Според “Топ Чанел”, Голобрдци се мирољубив и работлив народ кој си поминува многу добро со Албанците и ги имаат зачувано традициите и обичаите како и во Голо Брдо така и во Тирана.

(За повеќе погледнете го видео-записот со македонски превод).