ФК ЛЕСКА ПОБЕДНИК НА ФУДБАЛСКИОТ ТУРНИР "ПРЕСПА 2016"

Општина Пустец, на 1 мај 2016 година го организираше традиционалниот велигденски фудбалски турнир “Преспа 2016”.

fk leska 2
Фудбалскиот турнир се одржа во Пустец и на него зедоа учествo вкупно десет фудбалски екипи од кој девет фудбалски екипи од преспанските села и една фудбалска екипа од студентите од општина Пустец кој што студираат во Македонија.
fk leska 1
Победник на овогодинешниот фудбалски турнир е ФК Леска која во финалето ја порази ФК Горна Горица. (Македониум)