Соларно бродче од Пустец заплови по Преспанското Езеро

Во општина Пустец, во водите на Преспанското езеро, на 11 септември, се инагурираше туристичко бродче кое функсионира на соларна енергија и кое ќе служи за промоција на туристичките вредности на општина Пустец.
Pustec Brodce
На инагурацијата освен градоначалникот Едмонт Темелко и жители на општината, присуствуваше и префектот на Корча, Ардит Кономи.
Соларното бродче е заеднички проект на општина Пустец и општина Преспа од Грција од ИПА фондовите на Европска Унија за погранична соработка. (Македониум)