Голема Богородица се одбележа во Церје, Мала Преспа

Големиот христијански празник, Пресвета Богородица, со прослава е одбележна на 28 август, во дворот на црквата Св.Богородица, во селото Церје, општина Пустец.
Cerje 1
Освен прославата организациониот одбор организираше и изложба со сите фамиили од селото Церје, каде се престави историјата на ова македонско село во општина Пустец. (Македониум)