Изгоре училиште во општина Требиште, Голо Грдо

Во с.Требиште, областа на Голо Брдо, изгоре училиште, каде настава следеа деца до петто одделение и како резултат околу 40 ученици од ова училиште се оставени без настава.

 

Настанот се случил во с.Требиште, Општина Требиште во областа на Голо Брдо, но за среќа, нема повредени лица.

 

Пожарникарите го ставија пожарот под контрола, додека полицијата започна истрага. (Македониум)