Нема пазар за компирот од Стеблево

Околу 12 илјади тони компири собрани во општина Стеблево  ризикуваат да скапаат поради недостаток на пазар.

Земјоделците во областа велат дека оддалеченоста на општина Стеблево од поголемите урбани центри и лошата патна инфраструктура со години ги загрозува своите производи.

Земјоделците бараат субвенции од државата во спротивно оваа култура може да исчезне.

Општина Стеблево во областа Голо Брдо е позната по производство на компир. (Македониум)