Во Тирана, промовирана книгата “Македонците во Албанија”

Македонско друштво “Илинден“, во соработка со издавачката куќа „МЕНОРА“ од Скопје, во Тирана, во кафаната на Незир Мече, организираше промоција на книгата “Македонците во Албанија” (1912-1991) од проф. д-р Катерина Тодороска, виш научен соработник во Институтот за национална историја во Скопје.

Нејзина специјалност се македонско–албански односи и е единствената во Одделот за преродбеничкото и национално-ослободително движење во Македонија од 19 век до 1912 година. Докторирала конкретно за македонско-албанските врски, од 1903 до 1913 година. (Македониум)