Германските новинари се запознаа со положбата на малцинствата во Албанија

Федералната германска агенција за граѓанска едукација организираше осумдневна турнеја за повеќе германски новинари во Албанија.

Новинарите кој доаѓаа од повеќе германски медиуми како АРД, првиот јавен сервис, ЗДФ, вториот јавен сервис, РТЛ, Дојчланд радио, Франкфурт Алгемеине Зеитунг идр остварија средба со повеќе политичари, интелектуалци и со преставници на малцинствата во Албанија.

На средбата со преставниците на малцинствата во Тирана, германските новинари се запознаа со положбата на малцинствата во Албанија. На ова средба учествуваше и Васил Стерјовски активист на македонското малцинство во Албанија. (Македониум)