Македонска алијанса со честитка за Денот на македонската револуционерна борба

Македонска алијанса за европска интеграција по повод 23 октомври - Денот на македонската револуционерна борба упатува честитки до сите граѓани на Македонија и до сите Македонците во целиот свет.

Пред 120 години во Солун, шестмина македонски визионери ја формираа Внатрешната Македонска Револуционерна Организација - ВМРО, како прва организирана политичка организација, поставувајќи ги темелите на семакедонскиот отпор и стремеж за слобода и обединување зачувано до денес. Овој датум ги постави темелите на македонската државност.

Обврска на секој Македонец каде и да се наоѓа е да го зачува својот идентитет и брани и одбрани името на Македонија и на македонскиот народ.

Нека е вечен споменот за македонските револуционери. (Македониум)