Reportazh për Maqedonasit në Gorë

Historia i ka nadarë Goranët mes Maqedonisë, Kosovës dhe Shqipërisë. Nga pjesa e Gorës në Shqipëri gjenden 9 fshatra maqedonase: Shishtaveci, Borja, Crnelevo, Orgosta, Ocikle, Pakishta, Kosharishta dhe Zapoti.

Edhe pse historia i ka ndarë Maqedonasit nga zona e Gorës midis Maqedonisë, Shqipërisë dhe Kosovës, ata mbetën shpirtërishtë të bashkuar në traditen, gjuhën, kulturën dhe historinë.
Zona e Gorës në Shqipëri së bashku me zonat e Prespës dhe Gollobordës jane tre zona etnike ku jeton një numur i madhë i popullsisë maqedonase në Shqipëri .

Për të njohur zonën e Gorës në Shqipëri shihni këtë video. (Makedonium)